Împachetarea corectă a pânzei fară șasiu PDF Imprimare Email
Autor Andreea Michescu, Ioan Darida   
Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 10:43

 

ACS rularea_si_impachetarea_panzei_fara_sasiu_2

Rularea corecta a pânzei trebuie să se facă întotdeauna pe un suport rigid din carton neacid, capabil sa sustina greutatea pânzei pictate și să nu producă deformări.

Odată rulată, pânza pictată trebuie protejată pe față, cu o hârtie neacidă.

Utilizarea benzilor adezive din hârtie, pentru perioade scurte de timp nu sunt contraindicate, însa acestea trebuie să fie lipite exclusiv pe materialele utilizate în ambalare și nu pe obiect.

Rularea piesei în timpul împachetării trebuie să fie fermă cât să nu se deruleze, dar nu foarte strânsă pentru a nu degrada piesa.

Pentru protejarea piesei de loviri accidentale și pentru a împiedica modificarea microclimatului în timpul transportului se poate folosi folie cu bule.

Capetele piesei trebuie și ele asigurate printr-o maniera de împachetare care să închidă capetele și să împiedice pătrunderea factorilor de degradare pe parcursul transportului.

ACS rularea_si_impachetarea_panzei_fara_sasiu_3ACS rularea_si_impachetarea_panzei_fara_sasiu_4ACS rularea_si_impachetarea_panzei_fara_sasiu_5ACS rularea_si_impachetarea_panzei_fara_sasiu_7


 

afcn-mic thumb_medium100_100


Proiect cultural "Despre restaurare - mobil" co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

 

 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook
Author of this article: Andreea Michescu, Ioan Darida

Alte articole publicate de acest autor


Editura ACS

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com