“Despre restaurare – mobil”, sesiuni de evaluare - program PDF Imprimare Email
Autor Echipa ACS   
Miercuri, 24 Mai 2017 16:55

 

 OCB7004

Program sesiuni de evaluare – Arta din casa ta, iunie 2017

 

Pentru zilele de 17 și 18 iunie, îți propunem un program de sesiuni de evaluare.

Poți veni cu un obiect vechi de acasă, moștenit sau cumpărat de tine, pentru a afla mai multe despre el: autor sau curentul artistic, calitatea lucrării, tehnica de lucru, starea de conservare.

Pentru completarea informațiilor te rugăm să citești și: 

https://www.paginarestaurarii.ro/ro/noutati/509-despre-restaurare-mobil-evaluare

 

Evaluările se vor desfășura continuu, sâmbătă, 17 iunie, între orele 10.30 – 13.00 și duminică, 18 iunie, între orele 11.30 – 13.30, în ordinea sosirii lucrărilor.

Evaluările vor fi efectuate de dr. Ioan Darida și dr. Dana Postolache – experți restauratori și evaluatori patrimoniu mobil (circa 40 ani experiență).

 

Pentru că vrem să îți oferim un program interesant, în care să îți oferim informații utile despre conservarea patrimoniului mobil, fie ca îți aduci lucrarea spre evaluare sau nu, îți propunem următoarele activități alternative:

 

- Ateliere de informare despre factorii de degradare, susținute de drd. Andreea Michescu, expert restaurator (circa 10 ani experiență)

Prezentările vor începe la orele 11, 12, 13 (sâmbătă) și 12,13 (duminică); vor avea caracter repetitiv.

Care sunt factorii de degradare? Ce pot face să îmi protejez obiectele cu valoare de aceștia? Care sunt cele mai frecvente degradări vizibile pe obiectele de patrimoniu mobil?

Durata fiecărei prezentări va fi de circa jumătate de oră.

Pentru expuneri pe larg ale aspectelor legate de conservarea patrimoniului mobil vă recomandăm să participați la “întâlnirile informale”, gratuite, organizate de ACS la Sense 4 în zilele de 10 iunie, 1 iulie, 2 septembrie.

Detalii: http://paginarestaurarii.ro/noutati/506-intalniri-informale-despre-restaruare?lang=ro

 

Ateliere de informare despre întreținerea obiectelor de acasă, susținute de Mirela Constantin, expert restaurator (peste 25 ani experiență).

Cum și cu ce ne îngrijim obiectele de valoare de acasă? Când putem interveni sau când e mai bine să nu atingem suprafețele? Forme stabile sau evolutive de degradare?

Prezentările vor fi însoțite de demonstrații practice, pe obiecte, vor conține informație repetitivă și vor începe la orele 10.30, 11.30, 12.30 (sâmbătă) și 11.30, 12.30 (duminică).

 

Demonstrații de ceruire / întreținere obiecte de lemn, susținute de Nicu Sanda, ebenist (circa 25 ani experiență).

Ce tipuri de obiect pot fi ceruite pentru o mai bună conservare și pentru care se recomandă lustruirea? Cum se realizează ceruirea acasă? Ce trebuie să avem în vedere?

Prezentări practice pe obiecte, începând cu 10.30, 11.30, 12.30 (sâmbătă) și 11.30, 12.30 (duminică).

 

Toate atelierele sunt gratuite.

 

“Despre restaurare – mobil” – este un proiect care contribuie la salvarea patrimoniului mobil, este un proiect “mobil” prin locurile de desfășurare, prin oamenii implicați și varietatea informațiilor transmise, prin adaptarea unor studii de caz concrete la grupul țintă, dar și prin încurajarea mobilității grupului țintă.


Pentru detalii ne puteți contacta pe mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza "> Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza "> Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 0721.717.066


Parteneri proiect: Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București, Asociația pentru Andrei, DANART S.R.L., CERECS Art S.R.L., Universitatea Națională de Arte din București.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.Screen Shot_2017-05-25_at_09.22.15_thumb_medium600_132               

 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook
Author of this article: Echipa ACS

Alte articole publicate de acest autor


Editura ACS

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com