Dumitru Dumitrescu PDF Imprimare Email
Autor Dumitru Dumitrescu   
Sâmbătă, 11 Februarie 2012 16:56

doru foto prezentare 2

Dumitru Dumitrescu - specialist restaurator

colaborator

Ce înseamna restaurarea este un proces continuu de învăţare.

Consider bine venit un loc unde este posibil schimbul de idei, împărtăşirea experienţelor şi poate un loc unde un novice sau un neofit să poată avea un start corect ... de aici şi adeziunea la grupul ACS.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, secţia Conservare-Restaurare (cursuri de lungă durată) şi al Facultăţii de Teoria şi Istoria Artei a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia Conservare – Restaurare (cursuri de masterat) cu o cercetare privind materialele şi metodologiile utilizate pentru refacerea coeziunii şi adeziunii stratului de culoare pentru pictura a fresco.

Experienţa profesională am acumulat-o începând din anul 2002 prin intervenţii specifice pe şantiere de conservare-restaurare pictură murală aflate sub coordonarea prof. univ. dr. Oliviu Boldura la monumente precum: Bisericile Mănăstirilor Sfântul Ioan Cel Nou din Suceava, Moldoviţa, Suceviţa, Voroneţ, Brâncoveni; Biserica din Arbore, Biserica din Volovăţ, Cuibul cu Barză din Bucureşti şi fragmente de pictură murală extrase de la Biserica Episcopală de la Curtea de Argeş în calitate de operator restaurator, restaurator şi apoi coordonator pe zonele de intervenţie.

 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook

Our valuable member Dumitru Dumitrescu has been with us since Luni, 19 Iulie 2010.


Alte articole publicate de acest autor


Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com