lemn
Restabilirea prin restaurare a programului iconografic al iconostasului de la biserica Sfântul Gheorghe din Mogoșoaia PDF Imprimare Email
Autor Mihai Cotețiu   
Marţi, 05 Decembrie 2017 15:37

 

Restabilirea prin_restaurare_a_programului_iconografic_al_iconostasului_de_la_Mogosoaia

În articol prezint unele probleme pe care le‑a ridicat restaurarea iconostasului de la biserica Sfântul Gheorghe din Mogoșoaia, judeţul Ilfov.

Mă refer cu precădere la aspecte legate de restabilirea programului iconografic care fusese tulburat la intervenţiile vechi de restaurare. A fost necesară demontarea, repoziţionarea frizelor sculptate şi a icoanelor în ordinea corespunzătoare.

 
Restaurarea iconostasului bisericii mânăstirii Tismana (2013 – 2015). Influenţa variaţiilor parametrilor de microclimat asupra intervenţiilor de restaurare PDF Imprimare Email
Autor Mirela Constantin   
Marţi, 05 Decembrie 2017 14:54

 

Tismana -_restaurarea_iconostasului

În biserica Mănăstirii Tismana variaţiile microclimatului asociate cu defectarea instalaţiei de încălzire improvizată a dus la o stare de conservare precară a iconostasului. Între anii 2013 ‑ 2015 echipa noastră, coordonată de Mirela Constantin, a efectuat lucrări complexe pentru repoziţionarea şi asigurarea structurii, stoparea proceselor de degradare evolutive, restaurarea picturii şi a sculpturii policrome.

 
Restaurarea uşilor împărăteşti aparţinând Muzeului Tradiţiei Aulice de la Palatul Mogoşoaia”, în Caietele Restaurării 2017 PDF Imprimare Email
Autor Florence Lelong, Thomas Guiblain, Sophie Champdavoine, Karine Froment și Ioana Stănculescu   
Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 17:01

 

Restaurarea usilor_imparatesti_de_la_Palatul_Mogosoaia

Ușile împărătești ale iconostasului de la Palatul Brâncovenesc din Mogoșoaia au fost trimise pentru a fi restaurate la Arc‑Nucléart, în Franța, în cadrul unui concurs francez (organizat de CEA și Asociația primăriilor din Franța) în colaborare cu Institutul de Fizică Atomică.

 
Starea de conservare a unui fragment de lemn arheologic influențată de proprietățile fizice ale acestuia. Propuneri de tratament PDF Imprimare Email
Autor Laura Hangiu   
Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 16:38

 

Starea de_conservare_a_lemnului_arheologic


Starea de conservare a lemnului arheologic poate fi definită de condițiile în care acesta s-a conservat: fie în mediu uscat, fie lemnul conservat în mediul subacvatic cu care a intrat într-o stare de echilibru.

 
Modul de acțiune a agenților tensioactivi PDF Imprimare Email
Autor Andreea Michescu   
Marţi, 28 Martie 2017 03:43

 

Tensioactivi IIMoleculele substanțelor tensioactive se pot reprezenta schematic având o catenă liniară lungă și un capăt scindat de două legături duble.

Atunci când o anumită cantitate de agent tensioactiv se adaugă într-un mediu apos, moleculele agentului tensioactiv vor avea tendința de a se reorganiza, minimalizând interacțiunile nefavorabile dintre partea lipofilă și mediul apos; se vor dispune deci, la suprafața lichidului, la interfața dintre apă și aer[1].

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagna 1 din 4

Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com