pictura murala
Biserica Adormirea Maicii Domnului a fostului Schit din Vii, Goleştii Badii, Topoloveni, Argeş. Conservarea şi restaurarea tâmplei de zid PDF Imprimare Email
Autor Oana Comănescu, Silviu Petrescu, Bianca Mureşan   
Marţi, 05 Decembrie 2017 15:59

 

Adormirea Maicii_Domnului_a_fostului_Schit_din_Vii

Restaurarea tâmplei de zid de la Biserica Adormirea Maicii Domnului a fostului Schit din Vii, Goleştii Badii, din Topoloveni, Argeş, s‑a încadrat într‑un complex de intervenţii de conservare şi restaurare a tuturor componentelor artistice, lucrări ce s‑au desfăşurat din vara anului 2011 până în iarna anului 2015.

 
Aspecte privind reconstituirea unor etape de refacere a picturii Bisericii Icoanei din București PDF Imprimare Email
Autor Gabriela Ștefăniță   
Marţi, 05 Decembrie 2017 15:50

 

reconstituirea unor_etape_de_refacere_a_picturii_Bisericii_Icoanei_

Restaurarea tâmplei de zid de la Biserica Adormirea Maicii Domnului a fostului Schit din Vii, Goleştii Badii, din Topoloveni, Argeş, s‑a încadrat într‑un complex de intervenţii de conservare şi restaurare a tuturor componentelor artistice, lucrări ce s‑au desfăşurat din vara anului 2011 până în iarna anului 2015.

 
Intervenția de extragere a picturilor murale în România – de la Lecomte du Noüy la intervenții contemporane. PDF Imprimare Email
Autor Maria Magdalena Drobotă   
Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 16:23

 

Interventia de_extragere_a_picturilor_murale_in_Romania

În România extragerea picturilor murale nu a cunoscut o dezvoltare liniară ci înregistrează acțiuni sporadice, declanșate de împrejurări speciale, individualizându-se șase etape de desfășurare, fiecare având motive distincte și strategii diferite referitoare la păstrarea fragmentelor de pictură murală extrasă.

 
Picturi medievale în zona Târnavelor (I.) Câteva particularități ale picturilor murale din bisericile evanghelice din Ighișul Nou și Mălâncrav PDF Imprimare Email
Autor Kiss Lorand   
Vineri, 24 Noiembrie 2017 11:17

 

kiss lorand_-_poze_fb_caiete_2017_-_mica_pt_site 

În decursul ultimelor două decenii am avut posibilitatea de a cerceta sau evalua picturile murale dintr-un important număr de biserici din zona Târnavelor. Aceste biserici, foste catolice, după Reformă au devenit protestante și au fost supuse, în consecință, rigorilor aniconice ale noului cult adoptat de comunități. Însumând concluziile acestor cercetări, ne surpinde atât numărul mare de picturi murale medievale într-o zonă geografică relativ restrânsă cât și faptul că majoritatea acestor picturi sunt necunoscute de către proprietari și de specialiști.

 
Cercetarea și restaurarea decoraţiilor și picturilor murale de la Casa Fronius din Sighişoara, secolul al XVII-lea PDF Imprimare Email
Autor Romeo Gheorghiță   
Luni, 14 Noiembrie 2016 19:36

 

casa froniusCercetarea și restaurarea au pus în evidenţă aspecte ale arhitecturii şi ale decoraţiei, care înscriu Casa Fronius în tipologia caselor din oraşele transilvănene, în perioada secolelor XVI-XVII.

Monument istoric, Casa Fronius, aparține sitului – UNESCO-Cetatea Medievală Sighişoara și contribuie la valoarea acesteia, prin vechimea şi autenticitatea planului casei, prin materialele sau tehnicile de construcţie şi decorare.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagna 1 din 11

Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com