Rodica Pavel PDF Imprimare Email
Autor Echipa ACS   
Marţi, 12 Aprilie 2016 18:28

rodica pavelrestaurator pictură pe lemn / lemn policrom

colaborator


Absolventă a Facultatii de Istoria și Teoria Artei - Universitatea Națională de Arte Plastice Nicolae Grigorescu - secția de Conservare-Restaurare a Operelor de Artă, specializarea pictură pe lemn și lemn policrom: licență și masterat.

Începând cu anul 2000, și-a desfășurat activitatea profesională atât în cadrul atelierului de restaurare condus de expert restaurator dr. Dana Postolache și expert restaurator dr. Ioan Darida, cât şi pe şantierele de conservare-restaurare  a unor monumente din Bucureşti (Stavropoleos) şi din ţară: Ieud, Rozavlea (jud. Maramureș); Racâş (jud. Sălaj); Stăneşti, Topoloveni (jud. Argeș), Corbii Mari (jud. Dâmbovița).
A colaborat la proiecte de conservare-restaurare pictură pe lemn: Coșula, Dorohoi (jud. Botoșani).
A participat la documentarea și înregistrarea bisericilor abandonate din județele Hunedoara și Gorj în cadrul proiectului 60 Biserici de lemn (voluntariat)

În perioada studiilor universitare a efectuat practică de specialitate pe fresce extrase de la m-tirile Văcărești și Cotroceni, elemente arhitecturale din piatră (colecția Kalinderu) sub coordonarea profesorului dr. Dan Mohanu.
Participări la sesiuni anuale de comunicări pe probleme de conservare-restaurare atât în tară cât și în străinătate, autor al unor articole în reviste de specialitate și publicații online.  
 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook
Author of this article: Echipa ACS

Alte articole publicate de acest autor


Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com