“Caietele restaurării 2017” – selecție de articole pentru numărul 6 PDF Imprimare Email
Autor Echipa ACS   
Miercuri, 15 Martie 2017 16:47

 

caietele restaurarii_anunt_foto-micÎn 2017 propunem o temă care să sublinieze importanța colaborării dintre specialiștii din domenii diverse pentru intervenții corect realizate și conservarea în bune condiții a patrimoniului cultural material – INTERDISCIPLINARITATE.

 

La ce ne gândim mai exact.

Articole care să descrie în paginile lor cercetarea și documentarea ce preced lucrului efectiv pe opera de artă, dar și acele consultări intermediare necesare stabilirii metodologiei și definirii unor decizii corecte.

Pot fi prezentate studii de caz sau metodologii de intervenție, dar prezentând și etapa premergătoare – documentarea.

Articolele pot fi scrise de un colectiv sau de autori individuali, pe baza cercetărilor și concluziilor adunate de la mai mulți specialiști pentru că, nu-i așa, fiecare restaurator este nevoit să aibă rezultate de la o serie de analize înainte să înceapă lucrul.

Pot fi articole care se referă la restaurarea unei singure opere/monument sau o cercetare de sinteză care să facă referire la o problematică anume.

 

Sunt invitați să participe cu articole restauratori, istorici de artă, arhitecți, ingineri structuriști, chimiști, biologi, fizicieni, muzeografi, petrografi, conservatori ș.a. – specialiști, experți, studenți sau absolvenți.

 

Articolele sunt primite până pe 15 iunie 2017.

Selectarea de articole este continuă până la această dată. Articolele vor fi publicate în funcție de calitatea lor, dar și de momentul trimiterii, potrivit spațiului disponibil în paginile revistei la acel moment.

Așadar, sugerăm să vă anunțați anterior intenția și să trimiteți cât mai curând articolul complet.

Autorii vor avea răspuns privind publicarea în termen de 2 săptămâni de la primirea articolului complet, eventualele corecturi și solicitări de completare din partea comisiei de evaluare putând fi făcute pe o perioadă de maxim 2 luni.

 

Membrii comisiei de selecție a articolelor sunt:

- Prof. univ. dr. Oliviu Boldura, expert restaurator

- Prof. univ. dr. Tereza Sinigalia, istoric de artă

- Mihai Lupu, chimist, expert investigații

- Conf. dr. Ioan Darida, expert restaurator

- Anca Dină, specialist restaurator

În funcție de natura articolului pot face parte din comisia de selecție sau consultați și alți specialiști.

  

Date tehnice articole:

1. circa 4-5 pagini text (1 pagină este considerată a avea dimensiune font 12 pt., spațiu rând 1)

Articolele semnal pot fi mai scurte, iar cele de sinteza sunt acceptate și la un număr mai mare de pagini.

2. un abstract de circa 10 rânduri – va fi tradus și publicat

3. imagini / figuri circa 10 - 20 (format jpg, tiff sau psd, rezolutie 300 dpi) vor fi trimise separate, nu incluse în text. Vă rugăm să numerotați imaginile potrivit ordinii din lucrare.

4. legenda foto

5. bibliografie

 

Autorii care nu au mai publicat în numerele anterioare sunt rugați să trimită și un scurt CV.

 

Notă:

Articolele nu trebuie să se regăsescă în aceeași formă în alte publicații sau să fie o reeditare a unui text.

 

!!! În 2017 un număr de 5-6 articole vor fi selectate pentru a fi prezentate în cadrul evenimentului de lansare a publicației, în luna octombrie.

 

Vă rugăm să trimiteți materialele pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza "> Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru a evita blocarea adresei de mail vă rugăm să folosiți wetransfer.com, sau altă formă de transfer, pentru materialele cu dimensiuni mari (în special imagini).

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm sa ne contactați pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza "> Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 0785.263.789

 
Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook

Editura ACS

Muzeul Ascuns

Arbore 14 mic pt site

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com