Monumente Medievale din Oltenia, autor Corina Popa

 

02-DSCN2257“Este utilă apariţia unor lucrări de specialitate, care să pună în discuţie probleme legate de restaurarea şi conservarea monumentelor, care practic nu figurează de obicei în obişnuitele cărţi de popularizare cu profil turistic. Nu imi fac iluzia că această carte va schimba mentalitatea autorităţilor şi a comunităţii, dar cred că avem dreptul să ne străduim cu perseverenţă să schimbăm chiar comportamentul celor care se preocupă de aceste monumente”, a spus doamna prof. univ. dr. Corina Popa, autoarea cărţii.

 

“Monumente Medievale din Oltenia” este “o carte rezumativă de istoria artei ce vine să suplinească o lipsă, în domeniul monumentelor din Oltenia, o lipsă care se face dureros resimţită’, a declarat şi Ioana Beldiman, decanul Facultăţii de Istoria Artei de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.DSCN2316

Domnul arh. Şerban Sturza, prezent la eveniment, a precizat: “Faptul că poţi să explici un lucru este util într-o măsură mai mare decât o lege, pentru că acel lucru odată înţeles, va fi admirat, păstrat şi iubit. Din acest punct de vedere, este important ca publicaţii de felul acesta să apară, iar ele să fie făcute de persoane ca doamna Corina Popa, care să explice lucrurile uşor şi care să ridice totodată întrebări, astfel încât cititorii să se întrebe dacă nu ar putea chiar ei să participe la ceea ce observă.”

Cartea face parte din colecţia „Vetre de lumina” a Editurii ACS, a doua carte după „Monumente Medievale din Bucovina”, autori Tereza Sinigalia, Oliviu Boldura. Prin această colecţie Asociaţia Art Conservation Support îşi propune înlocuirea turismului indiferent, care „bifează” cât mai multe obiective, cu un turism prin care să înţelegem valoarea istorică şi culturală a ceea ce vizităm.
 
 
 
din colectia Vetre de Lumina:

 

Cartea este disponibilă în Librăriile Cărtureşti, Libraria Dalles, Elefant.ro, Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Hurezi, Mănăstirea Bistriţa, Mănăstirea Brâncoveni, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, Arhiepiscopia Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *