Dumitru Dumitrescu

Ce înseamna restaurarea este un proces continuu de învăţare.

Consider bine venit un loc unde este posibil schimbul de idei, împărtăşirea experienţelor şi poate un loc unde un novice sau un neofit să poată avea un start corect … de aici şi adeziunea la grupul ACS.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, secţia Conservare-Restaurare (cursuri de lungă durată) şi al Facultăţii de Teoria şi Istoria Artei a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia Conservare – Restaurare (cursuri de masterat) cu o cercetare privind materialele şi metodologiile utilizate pentru refacerea coeziunii şi adeziunii stratului de culoare pentru pictura a fresco.

Experienţa profesională am acumulat-o începând din anul 2002 prin intervenţii specifice pe şantiere de conservare-restaurare pictură murală aflate sub coordonarea prof. univ. dr. Oliviu Boldura la monumente precum: Bisericile Mănăstirilor Sfântul Ioan Cel Nou din Suceava, Moldoviţa, Suceviţa, Voroneţ, Brâncoveni; Biserica din Arbore, Biserica din Volovăţ, Cuibul cu Barză din Bucureşti şi fragmente de pictură murală extrase de la Biserica Episcopală de la Curtea de Argeş în calitate de operator restaurator, restaurator şi apoi coordonator pe zonele de intervenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *