Descoperă restaurarea! Preţuieşte originalul! – Street Delivery 2012

Vom restaura – În Casa Mincu (la OAR) poţi să vezi în direct cum se lucrează la conservarea unor fragmente de pictură murală şi să beneficiezi de explicaţiile specialiştilor. Intervenţiile sunt efectuate de restauratori de la Faber Sudio SRL şi studenţi de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, sub coordonarea lector univ. dr. Maria Dumbravician – restaurator specialist.

Activitatea se desfăşoara sâmbătă şi duminică (în prima parte a zilei).

Vom picta şi te invităm şi pe tine să pictezi.

În apropierea intrării de la OAR, pe str. Arthur Verona, vom desfăşura activităţi de iniţiere în tehnica de pictură “a fresco”. Pe panouri mobile vom aşeza mortarul proaspăt şi vom urma toate etapele specifice acestei tehnici. Vom obţine astfel replici după picturi murale de la monumente importante. Poţi să pictezi şi tu, iar daca o vei face, pictura proaspătă, pe care o realizezi, o poţi lua acasă.

Vei afla noţiuni de tehnică şi detalii de care trebuie să ţii cont dacă vrei să obţii o pictură rezistentă în timp. Membrii ACS şi voluntari, coordonaţi de Dumitru Dumitrescu vor fi alături de tine.

Activitatea va începe sâmbata la ora 11, durează aproximativ 1 oră şi jumătate (în funcţie de temperatură şi timpul optim de pictare al suprafeţei) şi are un număr de 10 participanţi (care pot să picteze).

Rezervări pe mail: office@acs.org.ro în crusul zilei de vineri, 15 iunie 2012

Vă aşteptăm cu drag!

Asociaţia Art Conservation Support, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti şi S.C. Faber Studio SRL

 

01 casa mincu inainte02b martor casa mincu02 martor casa mincu03 detaliu detaliu pictura casa mincu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *