Tur ghidat despre restaurare la Sucevita, Humor, Arbore – Septembrie 2012

Accentul se va pune pe pictura murală, componenta artistică principală de la monumentele menţionate, dar şi punct principal de interes în acest proiect. Nu vom uita însă că pictura murală este parte integrantă a monumentului, că preia forma elementelor de arhitectură, şi este influenţată în mod direct de conservarea acestora. În acelaşi timp, evenimentele istorice şi schimbările de beneficiari (situaţia economică a acestora) şi-au lăsat amprenta asupra conservării unui monument şi a picturii murale.

Conservarea fiecărui monument ridică probleme diferite, de aceea fiecare participare la explicaţiile oferite la un monument va aduce participanţilor informaţii suplimentare.

Explicaţiile vor fi oferite de specialişti restauratori care au contribuit în mod direct prin activitatea lor la procesul de conservare-restaurare de la monumentul în cauză. Nivelul explicaţiilor se va adapta în funcţie de grup.

• la Humor explicaţiile vor fi date de dr. Maria Dumbravicean, specialist restaurator sau Doru Melega, restaurator

• la Suceviţa cei interesaţi vor primi informaţii de la Georgiana Zahariea, specialist restaurator

• la Arbore informaţii despre porcesul de conservare-restaurare vor fi oferite de Magdalena Drobotă, specialist restaurator.

Programul pentru turul ghidat va fi de o oră pe zi, începând cu 1 septembrie, de luni până sâmbătă (excepţie fac zilele de 14 si 15 septembrie). Fiecare sesiune de explicaţii va dura aproximativ 15 minute, în funcţie de interesul arătat şi formarea următorului grup.

► Humor începând cu ora 11

► Suceviţa începând cu ora 10

► Arbore începând cu ora 16

 

Proiect cultural „În dialog cu monumentele. 40 de ani de restaurare ştiinţifică”. finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri activitate: CERECS Art S.R.L., Faber Sudio S.R.L.

afcn logo CERECS faber studio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *