lansare de Carte Cristofi Cerchez, 13 noiembrie 2012

Proiectul editorial a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Arhitecţilor din România, din Timbrul arhitecturii, în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România. Cartea urmăreşte să restabilească locul binemeritat al arhitectului Cristofi Cerchez în istoria Bucureştiului şi istoria arhitecturii româneşti. Din punctul de vedere al lucrărilor proiectate, este o primă încercare de a pune laolaltă toate sursele de informaţii, documente, planuri existente în acest moment. Cea de-a doua perspectivă a lucrării se doreşte una teoretică, de identificare a viziunii arhitectului asupra artei şi arhitecturii ”rumâneşti”, de evidenţiere a surselor de inspiraţie ce au stat la baza unui patrimoniu arhitectural cuprins în mai bine de 45 de ani.

Cu această ocazie, avem onoarea de a-i avea alături de noi, pentru lansarea lucrării, pe Excelenţa Sa, domnul dr. Jiří Šitler – Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cehe în România; dr. Simona Conduraţeanu – nepoata arhitectului; dr. Cezara Mucenic, istoric de artă; dr. arh. Ruxandra Nemţeanu.

Arhitectul Cristofi Cerchez este pe nedrept uitat astăzi. A rămas în amintirea protipendadei bucureştene ce se plimba la şosea cu trăsurile pentru a asculta clopoţeii vilei dr. Nicolae Minovici, realizată de el în 1905.

Vă aşteptăm să vă bucuraţi alături de echipa proiectului şi de invitaţii săi de prezentarea acestui volum în acorduri muzicale compuse de arh. Cristofi Cerchez şi fratele sau Nicolae Cerchez.


Despre Oana Marinache:

OANA-MARINACHEAutoarea cărţii, Oana Marinache, este istoric de artă licenţiat al Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi.

A scris şi publicat mai multe articole de istoria artei şi a arhitecturii, tipărite sau apărute în medii online.

Calităţile sale de cercetător atent şi dedicat studiului surselor scrise şi al activităţilor de teren, abilităţile de sinteză şi punere în pagină a informaţiilor culese, recomandările profesorilor şi colegilor constituie o garanţie a calităţii acestei lucrări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *