Cristofi Cerchez, un vechiu arhitect din Bucureşti, autor Oana Marinache

Din punct de vedere al imobilelor proiectate de arhitect, aceasta este prima încercare de a pune laolaltă toate informaţiile. Cercetările recente întreprinse de Oana Marinache în Arhivele Naţionale ale României, sediul central şi în direcţiile judeţene, în Biblioteca Academiei, în Institutul Naţional al Patrimoniului, la care se adaugă fondul familial inedit Cerchez-Condurăţeanu au scos la lumină date necunoscute despre aproximativ 50 de imobile de arhitectură privată şi publică (civilă şi religioasă). Acestea merită să ocupe un loc de seamă în patrimoniul nostru. Lucrări importante realizate de arhitect, care au fost bombardate în cel de-al doilea război mondial ori dărâmate în anii ’80, sunt pentru prima dată prezentate prin intermediul planurilor de arhivă şi a fotografiilor de epocă.

Cea de-a doua perspectivă a lucrării se doreşte una teoretică, de identificare a viziunii arhitectului asupra artei şi arhitecturii ”rumâneşti”, de evidenţiere a surselor de inspiraţie ce au stat la baza unui patrimoniu arhitectural realizat în peste 45 de ani de activitate profesională.

 

Autoarea cărţii, Oana Marinache, este istoric de artă licenţiat al Facultăţii de Teoria şi Istoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi. A scris şi publicat mai multe articole de istoria artei şi a arhitecturii, tipărite sau apărute în medii online.

Calităţile sale de cercetător atent şi dedicat studiului surselor scrise şi al activităţilor de teren, abilităţile de sinteză şi punere în pagină a informaţiilor culese, recomandările profesorilor şi colegilor constituie o garanţie a calităţii acestei lucrări.

 

Specificatii tehnice:

format: 16.5 / 23

nr. pagini: 256

legare: cusut si brosat

coperta cu clape

interior: integral color

 

Poate fi gasita:

Reteaua librariilor Carturesti

Elefant.ro

Librăria Dalles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *