Donează 2%!

  • programul de Tur ghidat pentru turiști – s-a desfășurat timp de o luna la Sucevița, Arbore și Humor, unde publicul larg a putut sa afle informații inedite despre conservarea și restaurarea monumentelor vizitate, direct de la specialiști.
  • workshop-ul de specialitate ACS la Humor – prezentări, discuții, vizite la monumente. Evenimentul a adunat peste 60 de specialiști și tineri absolvenți din domeniul conservarii patrimoniului cultural: restauratori, istorici de artă, chimiști.
  • școala de vară – desfășurată la monumentele din Bucovina a oferit tinerilor absolvenți ai facultăților de profil posibilitatea îmbogățirii cunoștințelor de la specialiști cu notorietate și prin studii de caz.
  • expoziție itinerantă – sistem roll-up – a fost expusă la workshop-ul ACS de la Humor, a fost găzduită pentru 2 săptămâni de Muzeul Bucovinei din Suceava, va oferi in continuare un suport de informații celor ce vizitează monumentele reprezentate.
  • apariția publicației „Caietele restaurării. Humor 2012”, distribuită gratuit la marile muzee și biblioteci din țară, la o serie de monumente deținătoare de picturi murale, la participanții la worksop-ul de la Humor, echipelor de restauratori, specialiști din domeniu, administratori de patrimoniu cultural, alte persoane interesate.
  • proiect editorial „Cristori Cerchez, un vechiu arhitect din București”, autor Oana Marinache, Editura ACS
  • participarea la acțiuni de informare a publicului larg despre importanța păstrării patrimoniului cultural și metoda corectă de interacțiune cu acesta, cum ar fi Street Delivery.
  • implicarea in educația copiilor prin participarea la „Școala altfel” și alte ateliere dedicate copiilor
  • portalul www.acs.org.ro nu este un simplu site de prezentare  ci oferă prin articole informații importante despre conservarea patrimoniului cultural
  • am răspuns de fiecare dată întrebărilor legate de conservare / restaurare pe facebook (Art Conservation Support) sau office@acs.org.ro

 

Și dacă nu v-am convins, trebuie sa va spunem că membrii ACS sunt implicați fiecare in mod direct in procesul de conservare a unor monumente importante din țară (unele UNESCO) sau in procesul de conservare-restaurare a unor piese de patrimoniu mobil.

 

Pentru anul 2013 ne propunem să desfășurăm în continuare numeroase activități în care să implicăm atât specialiștii cât și iubitorii de patrimoniu.

 

Suntem o echipă energică, cu experință în conservarea patrimoniului cultural.

Desfășurăm foarte multe dintre activitățile și proiectele noastre în condiții de voluntariat, dar … toate acestea implică și multe costuri pe care nu le putem suplinii cu buna voință.

 

Dacă vrei, poți să ni te alături în efortul de a face ceva constructiv și util conservării patrimoniului cultural.

 

Procedeul direcţionării a 2% din impozit este simplu, implică un efort minim, iar gestul în sine contează mult.

 

Concret:

– dacă venitul realizat este numai din salarii, va trebui să completezi declaraţia 230.

– dacă venitul tău provine şi din alte surse, trebuie să completezi declaraţia 200.

 

Declaratiile completate se depun la Administraţia Financiară de care aparţii sau se trimit la această instituţie prin posta.

Datele Asociaţiei Art Conservation Support sunt:

 

Denumire entitate nonprofit: Asociaţia Art Conservation Support

Cod de identificare fiscală: 26249901

Cont bancar: RO31INGB0000999901754889

Obligaţia de calcul a procentului de 2% revine Administraţiei Financiare.

Formularele completate se pot depune până la 15 mai.

Adresele administratiilor fiscale le puteți găsi aici: http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/AdreseUnitati


ACS 02 1  ACS 07 1  ACS 14 1

ACS 15 1  ACS 19 1  ACS 22 1ACS 21 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *