Andreea Michescu

Absolventă a Universității Naționale de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Facultatea de Istoria și Teoria Artei, secția de Conservare-Restaurare a Operelor de Artă, cu specializarea în domeniul conservării și restaurării operelor de artă din lemn policrom.

În prezent sunt doctorandă în cadrul școlii doctorale aceleiași instituții sub coordonarea Prof. univ. dr. Corina Popa.

Activitatea profesională în domeniul conservării și restaurării lemnului policrom se desfășoară începând cu 2007 și a cuprins numeroase lucrări pentru colecții publice și private.

Pe parcursul perioadelor de practică din timpul studiilor universitare, am avut ocazia să realizez diverse operațiuni de conservare a frescelor extrase de la Mânăstirea Cotroceni, sub coordonarea dlui. Prof. Dan Mohanu. De asemenea am participat voluntar în cadrul proiectului 60 de biserici de lemn. Prin programul Erasmus, am continuat studiile universitare, timp de un semestru, la Universitatea de Arte Plastice, secția Conservare Restaurare din Bologna, Italia.

Am făcut parte din echipa de restauratori pentru lucrări de conservare-retaurare la biserica de lemn cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” (monument UNESCO), Ieud respectiv la lucrările de la biserica de lemn “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Rozavlea, județul Maramureș.

Ambele proiecte au fost coordonate de  Dr. Dana Postolache și Dr. Ioan Darida. Am colaborat de asemenea la realizarea documentației de specialitate pentru proiecte de pictură murală și iconostase din monumente istorice precum, Palatul Vorvoreanu – Craiova, Sinagoga Neologă Sion -Oradea, iconostasul bisericii Mănăstirii Coșula și  iconostasul bisericii Mănăstirii Dorohoi – Botoșani, pictura murală a bisericilor de lemn din Petrindu și Cizer – Muzeul Etnografic Cluj.

Activitatea academică a inclus numeroase participăr la sesiuni de comunicare naționale și internaționale, cu publicații în reviste de specialitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *