Elena-Teodora Necula

Debutul meu în acest domeniu a fost acum mai bine de zece ani, când am călcat pentru prima dată pragul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti. Trei ani mai târziu, în anul 2008 am absolvit Facultatea de Istorie şi Teoria Artei, Secţia Conservarea şi Restaurarea Operei de Artă stadiu licenţă şi în anul 2010 masteratul.

În activitatea mea profesională pot menţiona colaborarea la proiecte de conservare-restaurare pictură, participarea la sesiuni de comunicări ştiinţifice, autor al unor articole în domeniul. Ampla pregătire şi competenţă pe care am dobândit-o în domeniul proiectării şi editării studiilor privind conservarea-restaurarea picturii în tempera pe lemn se datorează colaborării cu doamna expert restaurator dr. Luminiţa-Dana Postolache.

În anul 2013 am fost admisă la Şcoala Doctorală a Universităţii „Valahia” din Târgovişte, sub îndrumarea profesorului coordonator dr. Ioan Opriş pregătind o lucrare cu tema „Biserici de lemn Buzoiene. Stare de conservare şi programe de valorificare”. Lucrarea ce a beneficiat de bursă doctorală prin proiectul SOCERT în cadrul căruia am realizat în 2015 un stadiu de mobilitate transnaţională în Polonia la Universitatea Nicolas Copernicus din Torun, Facultatea de Arte Plastice, Secţia de conservare-restaurare pictură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *