Norme de conservare – restaurare pentru pictură în bisericile de lemn, sculptură policromă, icoane și mobilier pictat

Ce înseamnă norme de conservare-restaurare?
Normele presupun un acord al specialiștilor asupra unui mod de a prezenta meseria în vederea cuantificării din punct de vedere al costurilor unei operațiuni de conservare-restaurare. Acest lucru se realizează prin cuantificarea subcomponentelor, dintr-un deviz-ofertă:
-timpul necesar pentru execuţia unei operaţiuni de restaurare
-costul acesteia
 
Întrucât a fost practicat și avizat un tip de DEVIZ-OFERTĂ la lucrările cu Ministerul Culturii pe monumente istorice, pentru o altă component artistică, propunem același tip de DEVIZ și pentru operațiuni care au ca scop conservarea-restaurarea picturilor pe suport de lemn.
Toată această arhitectură de calcul este bazată însă, pe descrierea în amănunt a meseriei. Cu această descriere trebuie să cădem de acord un număr cât mai mare de colegi.
 
Materialul de bază, structurat pe secțiuni, va fi pus la dispoziția celor interesați să colaboreze la completarea normelor în vederea definitivării acestora.
 
Părerile vor fi centralizate de echipa ACS și apoi supuse votului.
 
Dacă doriți să luați parte, alături de echipa ACS la elaborarea și definitivarea ”Normelor de conservare-restaurare pentru pictură în bisericile de lemn, sculptură policromă, icoane și mobilier pictat” vă rugăm să ne contactați pe: asociatia.acs@gmail.com

Coordonator proiect: Alis Jitărescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *