Caietele restaurării 2015 – lansare

În cele 304 de pagini color ale numărului, structurate în peste 20 de articole, ne-am propus să atingem problema extragerilor și a repictărilor. Cele două intervenții care afectează profund atât materia cât și imaginea originală a unei opere de patrimoniu presupun o abordare complexă și documentată din partea specialiștilor. Tocmai din acest motiv am cules informații și împărtățim din experiența colegilor, tuturor celor care își doresc să afle mai multe despre acest subiect.
 
Prin Caietele restaurării ne dorim o colaborare mai strânsă între specialiști, încurajarea formării echipelor interdisciplinare, intervenții mai bine documentate și mai atent realizate, informarea tinerilor, viitori specialiști, dar și a beneficiarilor, și, prin aceasta, o soartă mai bună pentru patrimoniul cultural din România.
 
Caietele restaurării se adresează specialiștilor și urmează principiile internaționale de conservare a patrimoniului cultural.
Nu încurajăm în niciun fel intervențiile realizate de ”omul harnic și bun la toate” și nu oferim soluții de ”spălare” a icoanelor!
 
Numărul va fi disponibili în librării începând cu jumătatea lunii octombrie 2015.
 
Mulțumim autorilor, colaboratorilor, partenerilor pentru contribuția lor!
Mulțumim finanțatorilor pentru că această publicație a văzut și în 2015 lumina tiparului!
 
 
 
Parteneri:
Ordinul Arhitecților din România, Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, Universitatea de Arte George Enescu din Iași, Muzeul Țăranului Român, DUCT S.R.L., CERECS Art S.R.L., DANART S.R.L., IORUX TRADE S.R.L. (IORUX RESTORATIONS)
 
 
Cartea a apărut cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România,
din Timbrul Arhitecturii.
Proiect editorial co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. A.F.C.N. nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *