Conferința internațională YOCOCU, 21-23 Septembrie, Madrid

Principalele secțiuni propuse de organizatori sunt:- obiectele de patrimoniu ce pot fi înscrise în categorii bazate pe natura materialelor din care sunt alcătuite.- colecții muzeale, peisaj cultural, patrimoniu intangibil, situri arheologice, patrimoniu arhitectural, patrimoniu conservat în medii acvatice, subiectele cele mai importante ale acestei ediții fiind arta contemporană și patrimoniul industrial,– tehnici de investigație și caracterizare a materialelor.- alte subiecte: beneficii și impact socio-cultural al patrimoniului cultural, diseminarea patrimoniului, patrimoniul în pericol (conflicte armate, atacuri teroriste, dezastre naturale, modificări climaterice), etc.

Procesul de aplicație pentru autori constă în două faze: apelul pentru abstractul lucrărilor ce va fi urmat de invitația de a înscrie lucrările complete în vederea publicării. Site-ul conferinței pune la dispoziție un document ce servește ca model pentru înscrierea abstractului lucrărilor, în care sunt menționate regulile de redactare și fonturile ce trebuie utilizate.


Date cheie:

  • 30 Aprilie 2016: deadline pentru înscrierea abstractului lucrării (1 pg.)
  • 31 Mai 2016: comunicarea rezultatului evaluării abstractului
  • 30 Iunie 2016: înregistrarea la conferință
  • 15 Iulie 2016: Deadline pentru înscrierea lucrărilor în format complet (4 – 6 pg.), urmând ca lucrarea să fie publicată după încheierea conferinței.


Volumul cu abstracturile lucrărilor participante va fi publicat de către Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, iar lucrările în format complet vor fi publicate în alte jurnale de specialitate.   


Mai multe detalii privind modalitățile de înscriere, regulament, taxe de participare și alte documente oferite de organizatori găsiți pe site-ul oficial al conferinței: http://www.yococu2016.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *