Pe lângă particularităţile tehnice de realizare a imaginilor, autorii picturilor de la Sighişoara au folosit scheme compoziţionale de largă circulaţie în Europa acelei epoci, figurile zugrăvite, expresiv deformate, delicate, spiritualizate, fiind exemple caracteristice ale stilului „gotic internaţional” din Transilvania.
Repictare si autentic în picturile murale de la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Câmpina, Prahova
Biserica monument istoric de secol XVII, „Adormirea Maicii Domnului” și ”Sf. Ierarh Nicolae”, din orașul Câmpina, păstra conform sondajelor realizate între anii 1970 – 1971 către de restauratorul Constantin Ciobanu, sub o repictare în ulei executată în secolul XIX, pictura originală, realizată în tehnica ” a fresco”. Nici o altă sursă documentară ce a fost cercetată pe parcurs în mai multe arhive, nu indica numele autorului picturii originale și nici pe al celui cel ce a realizat intervenția ulterioară.
Prin lucrările de conservare – restaurare demarate în 2003 și finalizate în anul 2005 asupra picturilor murale au fost puse în valoare picturile originale realizate în tehnica ” a fresco, descoperindu – se atât autorul picturii autentice cât și ce al celui ce a realixai repictarea ulterioară.
*Abstract articol „O etapă inedită privind descoperirea și recuperarea unor picturi murale din sec. al XIV-lea, la biserica evanghelică ”din Deal” de la Sighișoara” în ”Caietele restaurarii 2015”. Articolul complet se poate citit în formatul tipărit al publicației.