Rodica Pavel

Absolventă a Facultatii de Istoria și Teoria Artei – Universitatea Națională de Arte Plastice Nicolae Grigorescu – secția de Conservare-Restaurare a Operelor de Artă, specializarea pictură pe lemn și lemn policrom: licență și masterat.


Începând cu anul 2000, și-a desfășurat activitatea profesională atât în cadrul atelierului de restaurare condus de expert restaurator dr. Dana Postolache și expert restaurator dr. Ioan Darida, cât şi pe şantierele de conservare-restaurare  a unor monumente din Bucureşti (Stavropoleos) şi din ţară: Ieud, Rozavlea (jud. Maramureș); Racâş (jud. Sălaj); Stăneşti, Topoloveni (jud. Argeș), Corbii Mari (jud. Dâmbovița).
A colaborat la proiecte de conservare-restaurare pictură pe lemn: Coșula, Dorohoi (jud. Botoșani).
A participat la documentarea și înregistrarea bisericilor abandonate din județele Hunedoara și Gorj în cadrul proiectului 60 Biserici de lemn (voluntariat)

În perioada studiilor universitare a efectuat practică de specialitate pe fresce extrase de la m-tirile Văcărești și Cotroceni, elemente arhitecturale din piatră (colecția Kalinderu) sub coordonarea profesorului dr. Dan Mohanu.
Participări la sesiuni anuale de comunicări pe probleme de conservare-restaurare atât în tară cât și în străinătate, autor al unor articole în reviste de specialitate și publicații online.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *