Gels in Conservation (16-18 Octombrie 2017, Tate Modern, Londra)

Prezentările vor trebui să se focalizeze pe geluri ca materiale folosite în restaurare, tehnici de aplicare, plasând un accent deosebit mai ales pe studii de caz a căror restaurare a implicat utilizarea gelurilor în tratamentele de restaurare respectiv pe evaluarea rezultatelor intervenţiilor.


Sunt invitate lucrări al căror abstract să nu depăşească 500 de cuvinte, redactate în limba engelză. Abstractul trebuie să conţină titlul lucrării, autor(i) şi date de contact al autorului corespondent. Lucrările trimise vor fi selectate de comitetul de evaluare al conferinţei şi de experţi din afara structurii organizatorice a conferinţei. Lucrările pot fi propuse pentru prezentări orale care să nu depăşească 25 de minute, sau lucrări scurte al căror timp alocat pentru prezentare va fi de 10 minute, la care se adaugă câteva minute pentru discuţii, fiind posibilă de asemenea prezentarea lucrărilor sub formă de poster.
Una din cerinţele obligatorii este ca cel puţin unul din autorii lucrărilor selectate să fie prezenţi la conferinţă.
Abstractul lucrărilor selectate vor fi publicate într-un volum dedicat şi va fi disponibil participanţilor in format printat, urmand ca lucrările complete să fie dispoinibile publicului pe site-ul conferinţei, imediat după încheierea evenimentului. Lucrările participante la selecţie vor fi acceptate cu prezumţia că autorii vor trimite lucrările în format complet (text şi imagini – respectând drepturile de autor) în vederea publicării, până la data de 15 Ianuarie 2017. Autorii selectaţi pentru participarea la conferinţă vor primi odata cu acceptul participării şi instrucţiuni referitoare la editarea textului articolelor şi  a imaginilor, pentru ambele categorii de lucrări menţionate.

Subiectele propuse de organizatori includ:
  • subiecte teoretice referitoare la gelurile utilizate în restaurare,
  • noi cercetări în tehnologia gelurilor,
  • probleme privind îndepărtarea gelurilor şi a reziduurilor,
  • evaluarea sistematică a proprietăţilor şi efectelor gelurilor,
  • prepararea şi aplicabilitatea practică a gelurilor.
Autorii sunt rugaţi să trimită în format PDF sau WORD abstractul lucrării propuse (max. 500 de cuvinte incluzând titlul provizoriu şi lista autorilor), specificând în e-mail pentru care categorie de lucrare se înscriu (lucrare lungă sau scurtă). Adresa de mail la care pot fi trimise lucrările este  info@academicprojects.co.uk 

DATE IMPORTANTE
15 Iunie 2016             deadline pentru înscrierea lucrărilor
30 August 2016         notificarea autorilor selectaţi
15 Ianuarie 2017       deadline pentru trimiterea lucrărilor în format complet
 
Mai multe detalii privind anunţul conferinţei puteţi găsi accesând

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *