Principalele subiecte abordate sunt:
– Înţelegerea proceselor de manufacturare, contextul mediului din care provin diverse tipuri de materiale, obiecte şi/sau patrimoniu arhitectural cu importanță culturală şi semnificaţie istorică.
– Înţelegerea şi anticiparea apariţiei modificărilor fizico-chimice şi proceselor de biodeteriorare, modificări ale climatului şi studii privind conservarea preventivă a patrimoniului.
– Dezvoltarea şi aplicabilitatea metodelor analitice precum şi metode de imagistică sau echipamente de analiză non-destructivă, non-invazivă sau portabilă pentru investigarea operelor de artă sau a obiectelor cu semnificaţie culturală în vederea identificării materialelor componente, a deteriorărilor şi factorilor de degradare.
– Dezvoltarea şi aplicabilitatea metodelor de investigaţie invazivă şi destructivă pentru stabilirea provenienţei operelor cu importanţă culturală.
– Dezvoltarea şi evaluarea critică a materialelor şi metodologiilor de intervenţie pentru operele de artă şi a obiectelor cu semnificaţie culturală.
– Dezvoltarea şi aplicarea metodelor statistice şi a diverşilor algoritmi pentru analizarea datelor în vederea înţelegerii obiectelor cu semnificaţie culturală.
– Publicaţia seturilor de date de referinţă ca informaţii suplimentare pentru studiile de statistică şi analiză din categoria anterioară.
– Descrierea noilor tehnologii care pot asista în procesul de înţelegere a patrimoniului cultural.
Mai multe detalii despre procesul de publicare şi articolele publicate puteţi găsi pe pagina următoare:
http://heritagesciencejournal.springeropen.com/about