DESPRE RESTAURARE – Un proiect care explică importanța patrimoniului cultural, pe înțelesul celor mari și, mai ales, al celor mici

Ne propunem astfel să utilizăm arta ca mijloc de regenerare a comunităților locale și activare urbană, organizând ateliere de lucru cu copii (8-12 ani) și adolescenți (elevi de liceu), în județul Suceava și în București. La final, participanții vor realiza interpretări artistice după componente ale patrimoniului, sub îndrumarea echipei de proiect, creații care vor fi expuse în cadrul unei expoziții itinerante. 


Primele ateliere au fost deja organizate în București, la Colegiul Romano – Catolic ”Sf. Iosif” și la Casa Mincu, în cadrul evenimentului Street Delivery. 

Accesul copiilor și al tinerilor pe șantiere de restaurare și în monumente cu patrimoniu restaurat (Casa Mincu ori Mănăstirea Stavropoleos din București, Biserica Arbore și Mănăstirea Sucevița din județul Suceava) și contactul direct cu specialiștii vor pune în valoare clădiri, monumente, spații publice, zone relevante pentru identitatea și istoria locală / comunitară. La vizitele la monumente și la tururile ghidate, elevii vor fi invitați să participe însoțiți de părinți, rude, prieteni, pentru a încuraja participarea generalizată și echilibrată a tuturor cetățenilor la sistemul cultural.
Pe lângă elevii școlii partenere în proiect, elevi ai școlilor din cartierele bucureștene vor fi invitați să participe la ateliere organizate la Muzeul Țăranului Român în luna iulie. Acestea vor fi deschise in fiecare zi de marți și joi, între orele 18-19.30, în Sala Acvariu a muzeului.

Ne propunem totodată să atragem noi tipuri de public către patrimoniul cultural, prin articole adresate publicului nespecialist, proprietari de patrimonio cultural mobil și imobil, articole publicate pe www.paginarestaurarii.ro , începând cu luna iulie, astfel încât să se diminueze numărul degradărilor apărute la nivelul patrimoniului cultural, din neștiință.
Dacă faceți parte dintre cei cărora le pasă de patrimoniul cultural, vă invităm să ne urmăriți în săptămânile ce urmează. Vă vom ține la curent cu activitățile pe care le vom organiza și programul de desfășurare.


Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil


caiet bucuresti_6_iunie_mic-20Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *